Daklekkage in Apeldoorn

Last van een daklekkage in Apeldoorn? Misschien ziet u vochtplekken ontstaan, laat het behang in bepaalde kamers steeds meer, of is er sprake van schimmelvorming. In dat geval is de kans helaas heel groot dat er sprake is van een daklekkage.

Wanneer daar sprake van is, is het van groot belang dat u snel actie onderneemt. Wanneer u dit niet doet, bestaat de kans namelijk dat de schade verergert, met alle gevolgen van dien. Omdat meldingen van daklekkages in Apeldoorn voorrang hebben bij ons, kunnen we snel ter plaatse zijn om het probleem te achterhalen én te verhelpen. Doe meteen een melding van een daklekkage of neem eerst contact op voor meer informatie.

Onze diensten

Lekkage in Apeldoorn laten oplossen door Vrielink Dakwerk

Waarom kiezen voor een dakdekker in Apeldoorn van Vrielink Dakwerk?

  • Beloond met een MVO-award
  • Duidelijke en scherpe offerte vooraf
  • Veel ervaring en kennis

Daklekkage

Ziet u tekenen van een daklekkage in het dak in Apeldoorn? Misschien ziet u vochtplekken op muren of plafonds, of laat het behang in bijvoorbeeld in de gang ineens los. Een lek dak in Apeldoorn is zeer vervelend! Een daklekkage is een grote ergernis, vooral voor woningbezitters. En dat is natuurlijk niet voor niets zo. Het opsporen van de oorzaak van een daklekkage is namelijk geen klus die u zo 1, 2, 3 oplost. Bovendien kan het verhelpen van een lekkage in het dak in Apeldoorn ook ingewikkeld zijn.

Het is dan ook van groot belang dat u snel actie onderneemt zodra u het vermoeden heeft dat er sprake is van een lek in het dak. Alleen wanneer u snel actie onderneemt en onze deskundige hulp inschakelt, kan ergere schade voorkomen worden. In het algemeen geldt: hoe sneller het probleem in het dak opgelost wordt, hoe minder groot de schade is voor uw woning of bedrijfspand.

Oorzaken van daklekkage

Een lek in het dak in Apeldoorn kan een aantal oorzaken hebben. Doorgaans is slecht onderhoud de grootste oorzaak van het probleem. Een dak slijt en vraagt om periodiek onderhoud. Maar ook weersomstandigheden zoals hevige vorst en vrieskou hebben invloed op de conditie van het dak. Er kunnen scheuren in het dak en de dakbedekking ontstaan, waardoor er een lekkage optreedt. Wist u dat dieren er ook voor kunnen zorgen dat de conditie van het dak verslechtert? Zo kunnen vogels stenen laten vallen op het dak, waardoor er mankementen komen. Ook een slecht onderhouden schoorsteen is een veelvoorkomende oorzaak van een daklekkage in Apeldoorn. Losgeraakt voegwerk en gebarsten stenen kunnen ervoor zorgen dat water de schoorsteen in gezogen wordt.

Onze diensten

Verhelpen van de lekkage

Voordat de daklekkage in Apeldoorn verholpen kan worden, moet het probleem worden achterhaald tijdens een dakinspectie. Tijdens deze dakinspectie controleren we het dak, de dakgoten en de dakkapel. Tijdens de inspectie maken we voor het achterhalen van het probleem gebruik van hoogwaardige materialen en technieken.

In de meeste gevallen is er in Apeldoorn sprake van beschadigde dakbedekking. Wanneer het een schuin dak betreft, is de kans groot dat de dakpannen niet meer goed zitten of beschadigd zijn. Is het dak plat? De kans is groot dat er scheurtjes in de bitumen of EPDM dakbedekking zitten, of dat de dakbedekking verouderd is. Wij verhelpen de lekkage op het dak door de dakbedekking te vervangen of te herstellen.

Soorten dakbedekking

We vertelden al dat er in het geval van een daklekkage meestal sprake is van beschadigde dakbedekking. Er bestaan verschillende soorten dakbedekking. Wij hebben ervaring met het uitvoeren van werkzaamheden aan verschillende soorten dakbedekking en maken onderscheid tussen de volgende soorten dakbedekking:

  • Bitumen
  • EPDM
  • Dakpannen
  • Leien
  • PVC
  • Riet

Onderhoud aan het dak

Een lek in het dak in Apeldoorn is een van de grootste nachtmerries van woningbezitters. We begrijpen dat u een daklekkage liever voorkomt, aangezien een daklekkage vervelende gevolgen kan hebben een reparatie van het dak kostbaar is. Daarom raden we aan om het dak met regelmaat te laten inspecteren door een dakdekker en onderhoud te laten uitvoeren. Al helemaal wanneer u over een plat dak beschikt, is onderhoud aan te raden.

Een plat dak dat bijvoorbeeld bedekt is met asfalt, kan door vorst en dooi uiteindelijk barsten vertonen. Bovendien zijn de hoeken van het dak gevoelig voor lekken. Wanneer u de kans op een daklekkage in Apeldoorn wilt verkleinen, laat u het dak regelmatig onderhouden door een dakdekker én onderhouden. Op deze manier voorkomt u waterschade en hoge rekeningen.

 

Meld uw daklekkage en schakel onze hulp in

Ziet u tekenen van een daklekkage in het dak van uw woning of bedrijfspand in Apeldoorn? Onderneem dan snel actie, zodat erger voorkomen kan worden. U kunt uw melding eenvoudig doen met gebruik van het formulier, of door te bellen naar 0575 – 519 701. Onze dakwerkers staan niet alleen in Apeldoorn, maar ook in Deventer en Doetinchem klaar voor het verhelpen van een daklekkage.

Contactformulier

Onze projecten

Hulp nodig?