Daklekkage in Doetinchem

Heeft u een daklekkage in Doetinchem? Vervelend, maar geen man overboord. De dakdekkers van Vrielink Dakwerk kunnen de oorzaak van de lekkage in het dak zonder problemen opsporen en het probleem verhelpen. Omdat meldingen van daklekkages altijd voorrang hebben, kunnen we snel langskomen op locatie om u verder te helpen. Meld een daklekkage en schakel onze hulp in, of neem contact op voor het inwinnen van meer informatie. U kunt ons bereiken door te bellen naar 0575 – 519 701.

Daklekkage in Doetinchem laten verhelpen door Vrielink Dakwerk

Waarom een daklekkage in Doetinchem laten verhelpen door Vrielink Dakwerk? De voordelen op een rij:

  • Beloond met een MVO-award
  • Duidelijke en scherpe offerte vooraf
  • Veel ervaring en kennis

Oorzaken van een daklekkage

Vaak merkt u een lek in het dak pas op wanneer er al aardig wat schade is aangericht. Zo kunnen de lekken ontstaan in de afvoeren, hoeken, leidingen en dakgoten. Dit zijn zwakke onderdelen van een dak die extra aandacht verdienen. Een daklekkage in Doetinchem kan verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen zijn kapotte dakpannen, dakpannen die niet mooi aansluiten of scheuren vertonen, de oorzaak van een lekkage in een schuin dak.

Echter is een plat dak ook vatbaar voor een lekkage in het dak van uw woning of bedrijfspand in Doetinchem. Wanneer het regenwater niet goed afgevoerd wordt, bestaat de kans dat het water blijft staan, met alle gevolgen van dien. Maar ook stormschade en ouderdom zijn andere belangrijke oorzaken van daklekkage.

Vervelende gevolgen

Een lek in het dak in Doetinchem kan vervelende gevolgen hebben. Zo is het mogelijk dat het vocht het binnenwerk van de woning of het bedrijfspand aantast, met alle gevolgen van dien. Zo zien we wel eens beschadigingen aan stucwerk, maar ook aan houten vloeren en schilderwerk. Een hoge luchtvochtigheid veroorzaakt door de daklekkage, kan zelfs slecht zijn voor de gezondheid. De muren, plafonds en eventuele vloerbedekking kunnen namelijk beschimmeld raken. Het gevolg? Een vergroot aantal bacteriën en kans op ongedierte.

Onze diensten

Daklekkage opsporen

Het opsporen van een daklekkage kan een lastige klus zijn. Meestal merkt u dat er sprake is van een daklekkage in Doetinchem, doordat er sprake is van vochtplekken, loslatend behang en schimmelvorming. Echter zijn de vochtplekken die aanwezig zijn in de woning of het bedrijfspand, in de meeste gevallen niet verbonden aan de plaats van de daadwerkelijke lekkage. Het kan zelfs zo zijn dat de lekkage in het dak zich helemaal aan de andere kant van de woning of het pand bevindt. Om die reden is het raadzaam om hulp in te schakelen van een dakdekker, zodat de dakdekker probleem kunnen opsporen en verhelpen. Onderneem snel actie, zodat verdere schade hopelijk voorkomen kan worden.

Verhelpen van het probleem

De oplossing voor een lek dak in Doetinchem, is uiteraard afhankelijk van de oorzaak van het probleem. Wanneer er sprake is van kapotte of scheefliggende dakpannen, vervangen we deze. Zijn er problemen met het daklood? In dat geval kunnen we dit probleem vrij simpel oplossen door het loodwerk te vervangen.

Echter kan het achterhalen van de oorzaak van de lekkage in bijvoorbeeld een plat dak erg lastig zijn, aangezien een lastig te zien haarfijn scheurtje al voor een lekkage kan zorgen. In dat geval moeten we speciale technieken en materialen inzetten om de zwakke plek te achterhalen en te herstellen.

Goed onderhoud

Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Regelmatige inspectie van het dak door een ervaren dakdekker zorgt ervoor dat een daklekkage voorkomen kan worden. Tijdens een dakinspectie beoordelen we de conditie van het dak en de dakbedekking en maken we dakgoten schoon. Ook bekijken we of bepaalde delen van het dak mankementen vertonen. Wanneer beginnende gaten voortijdig opgespoord worden en tijdig worden hersteld, wordt erger voorkomen en is de kans kleiner dat daklekkage optreedt.

Onze diensten

Laat de daklekkage verhelpen

Zitten er vochtplekken op het plafond van uw woning in Doetinchem, of ziet u dat het behang op sommige plekken los begint te laten? Dan bestaat de kans helaas dat er sprake is van een daklekkage in het dak van uw woning of bedrijfspand in Doetinchem. In dat geval is het van belang om snel actie te ondernemen, zodat de schade zoveel mogelijk beperkt blijft. Omdat meldingen van daklekkages voorrang hebben, kunnen we u al snel verder helpen. U kunt een melding doen via het formulier, of door te bellen naar 0575 – 519 701.

U kunt ons ook inschakelen voor het verhelpen van een daklekkage in Deventer of een daklekkage in Apeldoorn.

Contactformulier

Veelgestelde vragen

Wat zijn de mogelijke oorzaken van daklekkage?

Daklekkage kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals slechte dakbedekking, beschadigde dakpannen of dakgoten, verstopte hemelwaterafvoer en leeftijd van het dak.

Hoe kan ik een daklekkage herkennen?

Mogelijke tekenen van een daklekkage zijn vochtplekken op plafonds en muren, schimmelvorming, loskomend behang of verf, druppels of waterplassen in huis en muffe geur.

Wat moet ik doen bij een daklekkage?

Bij een daklekkage is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Schakel een professionele dakdekker in om de lekkage te lokaliseren en repareren. Zorg ook voor eventuele tijdelijke maatregelen om verdere schade te voorkomen.

Kan ik zelf proberen mijn daklekkage te repareren?

Het wordt afgeraden om zelfstandig een daklekkage te repareren, tenzij u ervaring heeft als professionele dakdekker. Een verkeerde aanpak kan de situatie verergeren en meer schade veroorzaken. Laat dit over aan specialisten.

Onze projecten

Hulp nodig?